dijous, 29 de gener del 2009

Mantega de cacauet

La mantega de cacauet és un aliment americà poc comú a la cultura mediterrània. El venen com un aliment saníssim que ajuda a fer tot tipus de miracle, des de fer créixer els nens a aprimar-se, passant per reduir el colesterol.


En realitat va ser inventat en forma de papilletes per un metge que va pensar que així ajudaria a la gent que tenia molt cascades les dents a menjar alguna cosa proteínica. Al 1895 els germans Kellogg van provar de dedicar-se al negoci de la mantega de cacauet, però finalment van decidir-se pels cereals...

...Altres curiositats sobre aquest producte:

1) Els nord-americans es mengen cada any més 317 milions de quilos en forma de mantega de cacauet. En mitjana, cada americà es menja a l'any 1,36 quilos de mantega de cacauet.

2) Els anuncis de l'any de la pera de la mantega de cacauet Superman o de la mantega de cacauet Peter Pan.

3) Dos presidents nord-americans van ser anteriorment cultivadors de cacauets (Thomas Jefferson i Jimmy Carter).

4) L'arachibutyrofòbia és la por a que la mantega de cacauet se't quedi enganxada al paladar.

5) La mantega de cacauet és un esquer millor que el formatge o la carn a l'hora d'atrapar ratolins. No només perquè aquests animals hi mostrin preferència, sinó perquè la textura enganxifosa de la mantega redueix les possibilitats dels ratolins d'endur-se l'esquer sense ser agafats.

6) Documental de 4 minuts (subtitulat el millor que he sabut) sobre l'elaboració de la mantega de cacauet:


------

Total, que veient el gran renom d'aquest aliment, m'he comprat unes galetes al Publix...

1 comentari:

Anònim ha dit...

Vale... t'haig de comentar això... protestooo! la mantega de cacauet en moderació és un molt bon aliment... cito textualment de fonts bones de les que me'n refio com a química...

peanut butter contains p-coumaric acid, a polyphenol that helps combat oxidative stress, a syndrome believed to cause some neurodegenerative and cardiovascular diseases

According to the Journal of Neurology, Neurosurgery and Psychiatry, the niacin contained in peanuts, when eaten regularly, provides protection against Alzheimer's disease.

In addition to this, peanut butter contains much higher quantities of antioxidants than apples or carrots.

vamos, que és un molt bon aliment, en moderació, perquè té molt de greix, però una torradeta de peanut butter a la setmana va de perles!

per cert, sóc l'Adri, l'amiga del JM... molt xulo el blog! el vaig mirant de tant en tant!