dimarts, 13 de gener del 2009

Delft, La Haia, Schiedam i Rotterdam

Ahir l'Agnès va haver de treballar de valent, ja que després de treballar tot el dia (mentre jo feia el guiri) se li va penjar el Photoshop i va perdre la feina de tota la jornada. Finalment ho va refer més o menys...

Avui ens hem aixecat relativament d'hora i l'hem dedicat a fer força turisme. Es veu que Delft, la Haia, Rotterdam i Amsterdam formen una conurbació de ciutats, cosa que tal com ho ha explicat l'Agnès me l'imagino com ciutats enganxades tipus Barcelona, Badalona i l'Hospitalet. Total, que descartant la ciutat ja visitada, hem explorat la resta de la conurbació...

DELFT

Delft és famosa per la ceràmica blanca i blava que va decorar tots els països baixos temps ha. Ara també és famosa per acollir l'Agnès, estudiant d'arquitectura de Barcelona.

Aquest poblet de 100.000 habitants té canals que ja es comencen a desglaçar (per joia dels ànecs i dels propietaris de les barques, suposo) i casetes pintoresques similars a les d'Amsterdam; és bonica.

Entre les coses curioses, es troba una església amb el campanar torçat i l'estrany ús que donen a les antigues cabines telefòniques.


Torre de la nova església a la plaça del mercat (la del campanar torçat és l'església vella).

A delft hem menjat...


...el xupa-xups de marihuana que vaig comprar ahir!

------------------(...)------------------

L'HAIA

L'haia és considerada la capital política d'Holanda, de la mateixa manera que Amsterdam ho és de la cultura.

Aquí s'hi troba el govern i diferents organismes internacionals, com el tribunal penal internacional que jutja Milosevich's. També hi ha una palauets de la família reial. El Paleis Noordeinde (foto de la dreta) és la seu de les oficines administratives de la reina Beatriu.


Castell on el govern residia a l'antiguitat. Ara s'ha extès i ocupa més oficines.

A l'Haia hem menjat...



...un entrepà de peixet cru típic holandès!

------------------(...)------------------

SCHIEDAM

Hem parat a l'estació de Shiedam per veure els molins que té a peu de canal. Algun ha estat reconvertit en restaurant i de tant en tant encara donen voltes. Més tard hem descobert a la guia que aquest poblet té els 5 molins més alts del món.

Molins

A Schiedam hem menjat...


...els antibiòtics de l'Agnès!

------------------(...)------------------

ROTTERDAM

Rotterdam té poques coses antigues, ja que els bombardejos de la segona guerra mundial la van deixar reduïda a cendres. Conserva, però, una gran tradició comercial i té el segon port més gran del món per darrera de no recordo quin port asiàtic.

També té com a atractiu unes cases cúbiques (les Kubus-Paalwoningen) que tot i que no deixen de ser curioses, penso jo que no deuen ser el màxim exponent de la comoditat.




L'Agnès, que fa Erasmus, al pont Erasmus a Rotterdam.

A Rotterdam hem menjat...


...uns bollen; una mena de pastes típiques!

------------------(...)------------------