dilluns, 12 de gener del 2009

Amsterdam

Ahir li van dir a l'Agnès que s'havia de portar la feina a presentar a copisteria 2 dies abans del lliurament, de manera que havia de dedicar el diumenge a treballar i m'ha aviat cap a Amsterdam de turisme mentres ella es quedava a la residència. Abans, però, hem anat a passejar per damunt dels canals glaçats de Delft; hem caminat per sobre les aigües!

L'Agnès sobre les aigües

Nota a posteriori: ni així el gel es va trencar...

A l'estació de tren de Delft no hi falten pas bicis...

Amsterdam és una ciutat molt bonica, que a més de canals té les cases d'èpoques passades molt ben cuidades i edificis singulars. A més a més té els dos atractius que no es poden trobar enlloc més (de manera legal): drogues lleugeres (marihuana i haxix) i prostitució.

Hi ha diversos coffee shops on es poden consumir diferents variants de cannabis, però finalment no he entrat a cap. Enlloc d'això m'he comprat un parell de xupa-xups de marihuana i he escoltat atentament com un venedor donava explicacions a un client de com passar per aduana un premsador de haxix, vàlid per altres drogues no legals (segons el mateix venedor).

Botiga d'articles marihuanerus

Catximba de R2-D2 !!!

Referent a la prostitució, sembla que Amsterdam estava predestinada. Segons la guia, es va intentar d'erradicar en algunes èpoques, però era una ciutat molt freqüentada per mariners que necessitaven certs serveis. Jo, però, he descobert altres indicis com per exemple l'escut de la ciutat o algunes sucursals bancàries...

Escut de la ciutat. Què es pot esperar d'una ciutat XXX ?

Sucursal bancària d'Amsterdam: Rabo-Bank ...

La prostitució actualment s'exerceix al barri vermell. Es tracta d'una sèrie d'aparadors que contenen dones de totes les edats i colors en llenceria. Algunes més animades gesticulen als vianants, mentre que d'altres s'acomoden esperant l'arribada d'algun client.

Aparadors al barri vermell, foto de la xarxa. Jo no tenia bateria i tampoc sé si m'hagués atrevit a fer-ne cap...

Altres curiositats que he trobat passejant pels carrers de la ciutat:

Botiga de tulipans, majoritàriament en forma de llavor (no deu ser època...)

Aquesta botiga voleu dir que no és d'algun català? :D

En una plaça important del districte nou.

La ciutat dels canals (amb permís de Venècia, que és una altra història...)

Per dinar m'he comprat un hot-dog en un carro ambulant, per anar-me acostumant al menjar americà (tot i que a Atlanta mai n'he menjat cap). Després, una cervesa al bar més antic de la ciutat.