dilluns, 2 de febrer del 2009

SuperBowl

Aquest diumenge s'ha disputat la SuperBowl. La SuperBowl és el partit de final de temporada de futbol americà, que enfronta el campió de la conferència AFC amb el campió de la NFC. En l'edició d'enguany (la XLIII) els equips eren els Pittsburgh Steelers i els Arizona Cardinals, respectivament.



Logos dels Cardinals i els Steelers

Foto de la Superbowl d'aquest diumenge.

A priori la única diferència notable entre els dos equips és que els Steelers no tenen cheerleaders, i els Cardinals sí :p .

Cheerleaders dels Cardinals

Cheerleaders dels Atlanta Falcons

El partit de la Superbowl és el més vist per televisió de tot l'any i la seva seguretat es considera un assumpte nacional, on s'hi involucren els serveis secrets i el departament Homeland Security. També és el segon dia que els nord-americans consumeixen més menjar (per darrera del dia d'acció de gràcies). Per no faltar ni a una cosa ni a una altra, ens hem reunit a la planta baixa de la residència, on es retransmetia el partit i s'oferia de manera gratuïta pizzes variades i begudes.

Espectadors al 100Midtown

El partit no ha estat tan avorrit com em pensava, i ha sigut força dinàmic (tenint en compte que estem parlant d'un joc estàtic com és el futbol americà). La millor jugada del partit ha sigut just abans d'arribar a la mitja part: Amb els Cardinals a pocs centímetres d'aconseguir un touchdown i pocs segons fins el descans, el jugador 92 dels Steelers intercepta la pilota al seu terreny d'anotació, es fa tot el camp corrent i marca un touchdown al camp contrari, a falta d'1 segon i tocant amb el casc escassos centímetres després de la línia blanca.


El marcador passava de ser un possible 10-14 a 17-7.

A la mitja part hi ha hagut el tradicional espectacle. Aquest any ha tocat en Bruce Springsteen amb la E-Street Band, però serà difícil que en l'imaginari popular es superi l'actuació del 2004 a càrrec de Janet Jackson i Justin Timberlake, que va causar certa polèmica...



Finalment, en un partit que hagués pogut acabar favorable a qualsevol equip, els Steelers s'han acabat imposant per 27-23 i s'han endut la seva 6a superbowl.


Final trepidant, des de la residència

Celebració dels Pittsburg Steelers

2 comentaris:

Roger ha dit...

mm... m'encanta la SuperBowl... i no la puc veure mai! kina ràbia!!!
proposa'ls que la juguin el dissabte a la nit, i no el diumenge, que sinó no la puc veure mai!! (sempre és la matinada de diumenge a dilluns, i clar... com que dura poc... :S)

vas veure tot el partit¿?¿? :O

pd. la info i fotos de les Cheerleaders a kè ve?? jajaja... pillu!!!

Lluís ha dit...

sí, sí, vaig veure tot el partit amb anuncis i tot :)

i homeee... és que si no sé que les hauries trobades a faltar :D