dissabte, 14 de febrer del 2009

Sant Valentí

Avui és el dia de Sant Valentí, dia dels enamorats als Estats Units (que no a Catalunya, que com tothom sap és el dia de Sant Jordi). Tot i que el Vaticà fa temps que va declarar la dubtosa existència del sant, la tradició no només continua viva sinó que s'extén, potser també per l'interès comercial que hi ha darrera.


Anuncis gastronòmics (al de l'esquerra se suposa que els enamorats comarteixen un espagueti :) )


Begudes alcohòliques (Absolut i Heineken) i fletxes de cupido per l'anunci de Ducati


Anunci d'un fabricant de fusta...
De fet, em sembla una manera de vendre els articles bastant poc dissimulada i poc relacionada en l'especialitat, però bé...



Al voltant del barri, alguns símptomes deixaven entreveure la proximitat de la diada, però sembla que és una cosa més d'intimitat que de massa exposició...

Articles de regal al Barnes & Noble

Postals de Sant Valentí al Barnes & Noble

Venda de flors davant la xocolateria enfront del lab.



La llegenda diu que Sant Valentí fou un màrtir del segre III, en temps de l'emperador Claudi III. Aquest havia ordenat adorar als dotze deus de la mitologia romana i havia declarat que associar-se amb cristians era un crim castigat amb la pena de mort. Valentí, però, va continuar fidel als seus ideals monoteistes i va ser engarjolat.

Durant les últimes setmanes de la seva vida el carceller, que havia vist que Valentí era un home de lletres, va demanar permís per tal que la seva filla Júlia rebés lliçons del sant. Júlia, cega de naixement, era una jove preciosa i de ment àgil. Després de diverses classes es va convertir al cristianisme i Déu la va obsequiar amb el miracle de recuperar la vista.

La vigíla de la seva mort, Valentí li va escriure una última carta a Júlia. El 14 de febrer del 270 va ser executat.