dijous, 19 de març del 2009

Tornado

Ara fa poc més d'un any, el primer tornado de la història va fer presència a Atlanta causant importants destrosses materials. Tradicionalment, aquest tipus de fenòmens meteorològics es dediquen a assolar Cuba i molestar Florida, però quan arriben a Geòrgia ja han perdut quasi tota la seva força. Atlanta, a més a més, es situa bastant al nord de l'estat, de manera que és rar que un tornado hi arribi en condicions. El divendres 14 de març de 2008, però, va ser l'excepció a aquesta regla (provocant entre altres coses l'anulació de la desfilada de st. Patrici).

Foto del tornado del 2008, dirigint-se cap a l'esquerra de l'imatge

Radar meteorològic del tornado

Efectes del tornado

Alguns gratacels del centre, com la Westin tower, van quedar-se sense algunes finestres




A resultes d'aquests esdeveniments, l'universitat va prendre mesures preventives de cara al futur, com designar refugis meteorològics, establir un sistema d'alertes i repartir aquests cartells:

Prepareu-vos pels tornados...

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Confons els tornados amb els huracans. Bona part dels europeus els confonen, si et serveix de consol!

Els huracans creuen l'Atlàntic al llarg d'una setmana i quan arriben a les costes del continent americà es desfàn. D'altra banda, els tornados són fenòmens de terra endins, que duren de 15 a 30 minuts. Passen a la zona del Midwest, sobretot a Missouri, Iowa, Illinois, Indiana, i també a Oklahoma i Arkansas.

El d'Atlanta era un tornado excepcional perquè Georgia només reb un parell de tornados a l'any, i sobretot perquè quasi mai entren en ciutats.

Lluís ha dit...

Uooooo... I'm embarrassed...