dijous, 26 de març del 2009

Frapuccino, Ghana i risotto

Una de les activitats habituals entre els membres europeus del lab és baixar a l'Starbucks després de dinar a fer el cafè. Un dels elements distintius dels locals Starbucks que els diferencien d'altres cafeteries és sens dubte l'ambient. El concepte d' "el tercer lloc" (els altres són la llar i el treball) s'orienta a assolir que les cafeteries tinguin un ambient acollidor. Els seus locals estan decorats de manera càlida, criden a quedar-se i relaxar-se en un ambient informal, tranquil i segur. També és l'únic lloc que conec on es pot prendre un cafè com déu mana.

Curiositats de l'Starbucks:
  • Té més de 16.000 establiments repartits en 48 països
  • Des dels anys 90 obre una botiga nova cada dia laborable
  • El nom prové del primer oficial del vaixell de Moby Dick
  • Van canviar el logo, que representa una sirena amb dues cues, ja que ensenyava els pits i semblava que estigués oberta de cames...


Logo antic i logo nou

Degustant un "Frapuccino", una mena de cafè amb nata i gel




Una altra anècdota de la setmana va ser la visita del Dr. Robert Awuah Baffour. Aquest home, després de treure's el doctorat a Georgia Tech en enginyeria civil i d'estar-se 6 anys exercint de professor a Atlanta, va tornar al seu país (Ghana) i ara és el vicedirector de la Ghana Telecom University College.


Ens va oferir la possibilitat de donar classes a la seva universitat i ens va donar diferents prospectes i tríptics.




Ahir el Massimiliano ens va cuinar un risotto a la milanesa per sopar.