dimarts, 9 de juny del 2009

Costa Est 12/18: Boston 2

Dia intens a boston. Com que era el dia principal de visita d'aquesta bonica vil·la, ens vam posar en el mode correcaminos inesgotable i ens vam fet tota la ciutat.

matí
Vam començar pel barri de Beacon Hill, el qual proporcionava carrers costeruts amb pintoresques cases a banda i banda.


esquerra: Beacon Hill.
dreta: ruta infantil amb un boy-scout de guia (aquest últim no tan infantil)


La següent parada va ser la taberna Cheers, que es veu que va servir d'escenari per una famosa sèrie (de la qual l'inculte de mi no havia sentit anomenar mai).

Baixant unes escales s'entrava al local, un típic pub que podries situar a qualsevol barri de Londres. Aprofitant els nostàlgics i fanàtics de la sèrie, també s'oferia algun article de marxandatge.

Sintonia introductòria de Cheers

Cheers es troba al costat del Boston Common, un parc central on es troba el Capitoli de Massachussets i des d'on surt el Freedom Trail. Després de la visita de rigor al centre governamental (envaït per una legió de bombers que hi protestaven) vam començar el Freedom Trail, un recorregut pels edificis i llocs emblemàtics de la ciutat.


Boston Common (parc) i peix presidint sessió parlamentària

I us preguntareu: perquè s'anomena "ruta de la llibertat" (freedom trail) ? Doncs resulta que fou aquí on es gestà la revolta contra el colonialisme anglès. Diversos edificis es destaquen per la relació amb els moviments sediciosos que portaren a la independència dels Estats Units.


Habitant de l'època trobat davant de l'Old State House i malabaristes davant del Quincy Market.


tarda
Després de visitar el barri italià, els primers establiments de la ciutat, un cementiri i alguna església, vam arribar al port. Allà ens esperava el USS Constitution, el vaixell de guerra més antic que encara flota (sembla que al regne unit en tenen un de més vell però fora de l'aigua).


Vista la nau, vam tornar cap al centre, a visitar un parell d'esglésies i assistir a una manifestació contra el desplegament militar ianqui.


Església i manifestació poc massiva (però admirable, s'ha de dir)

Finalment, passejada pel comercial carrer Newbury.


nit
Com que havia sigut un dia amb poques activitats, vam decidir que encara ens quedava temps per visitar el MIT (Massachussets Institute of Technology), la universitat enginyeril per excelència (tot i que hi ha qui diu que potser està MITificada).

Posta de sol a Boston, amb el MIT de fons

El MIT per dins sembla una guarderia de nens pre-escolars. Tot i gaudir d'uns edificis admirables, les parets estan plens de posters amb retalls enganxats i acolorits amb plastidecor. La sensació augmenta quan s'arriba a la sala de prototips i recerca pràctica, on el responsable va decidir proporcionar una col·lecció enorme de lego per potenciar la creativitat dels alumnes.

Laboratori del MIT

Per altra banda, és innegable que tenen la millor i més avançada recerca tecnològica. Després d'unes quantes voltes vam trobar el departament de telecos i el laboratori de nanotecnologia.


1 comentari:

Anònim ha dit...

El bar de Cheers és de veritat? No tenia ni idea...